Előfizetői tartalom

Az MTA erős véleményt fogalmazott meg a magyarországi akkumulátorgyárakról

Az utóbbi hónapokban a magyar akkumulátorgyártás tervezett és már működő üzemei körül kialakult helyzetre reagálva állásfoglalást adott ki az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottsága, amelyben azt írják, az akkumulátorgyártás összetett hatásait nem lehet csak egy meghatározott nézőpont alapján értékelni. Az üzemek működésének környezeti, gazdasági és társadalmi hatásait teljes komplexitásukban, a fenntartható fejlődés elveinek figyelembevételével kell vizsgálni, de így is jelentős kihívásokat és kockázatokat látnak a gazdasági előnyök mellett.

Az elsősorban elektromos járművek előállításához szükséges akkumulátorok gyártásának hazai helyzete az elmúlt hónapokban mind a tudományos közösség, mind a közvélemény figyelmét felkeltette, amit a már működő és tervezett üzemek környezeti, gazdasági és társadalmi hatásai indokolnak. Ezen összetett hatások értékelését nem elegendő egy-egy meghatározott nézőpont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés