Előfizetői tartalom

Rekordszámban húzzák le a rolót a magyar cégek, elmélyült a gazdasági válság

Újra felerősödőben van a cégbezárási hullám Magyarországon. Az év első fele a cégmegszűnések jelentős megugrását hozta, de az időszak végére már lassult a növekedés a felszámolási és végelszámolási eljárások számánál. Szeptemberre azonban újra emelkedés látszik a statisztikákban. Ráadásul egyre több az előzmény nélküli procedúra is. Mindez Alföldi Csaba, az Opten céginformációs szakértője szerint arra utalhat, hogy most jönnek felszínre az elmúlt év gazdasági nehézségei.

Szeptemberben jelentősen nőtt a felszámolási eljárás alá került cégek száma: egy hónap alatt 2256 társaság jutott a megszűnés közelébe. Bár a rossz adatot részben magyarázza egy szezonális hatás - júliusban és augusztusban a szabadságolások miatt a cégbíróságokon hagyományosan kevesebb üggyel foglalkoznak, ami átcsúszhatott szeptemberre -, de a szeptemberi érték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés