FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

David Lubin: az infláció „N-alakú” pályára állhat, és jöhet egy újabb megugrás

A rövid távú dezinflációs kilátások reményt keltőek, a hosszú távú pálya viszont továbbra is bizonytalan, és a főbb gazdaságok közötti változó dinamikától és politikai döntéseiktől függ. Míg tavaly valószínűnek tűnt egy amerikai recesszió és egy kínai felpattanás, az Egyesült Államok gazdasága ellenállóbb volt eddig, míg az ázsiai országnál elmaradt a látványos bővülés. Mindez teljesen megváltoztatta a világgazdaság dinamikáját – mondta el a Budapest Economic Forum 2023 tartott előadásában David Lubin, a Citi ügyvezető igazgatója és a feltörekvő piacokért felelős vezető gazdasági elemzője. A közgazdász szerint sok ország követi majd Magyarországot a recesszióba.

David Lubin azzal kezdte előadását, hogy tavaly még arról beszélt, hogy az Egyesült Államok – akkor valószínűnek tűnő – recessziója, párosulva a karantén intézkedéseket feloldó Kínával, nagyot segíthet a világgazdaságon. Akkor azzal érvelt, hogy egy ilyen forgatókönyv megkönnyítheti a globális hitelezést, mivel egy recesszió az USA monetáris feltételeinek enyhülését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés