Előfizetői tartalom

Durván lesújt a kormány az online kereskedelemre és a légitársaságokra

Új törvénytervezetet dolgozott ki az Igazságügyi Minisztérium, amely főként a fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti eljárások, valamint bírságok esetében hoz változásokat az online kereskedelem területén, valamint a légitársaságokkal kapcsolatos ügyek kezelésében. A szabálytalan kereskedelmi gyakorlatot folytató cégek súlyos büntetésekre számíthatnak, de akár elérhetetlenné is tehetik a weboldalaikat. De az engedély nélküli szerencsejáték-szervezésnél is keménykedésre készül a kormány.

A Parlament honlapján megjelent tervezet szerint az új szabályozás célja a jelenlegi, elavult bírságrendszer hatékonyabbá tétele a különböző fogyasztóvédelmi panaszok esetében. A salátatörvény első része tisztázná, hogy sokkal szigorúbban felléphetnének az illegális szerencsejáték-szervezéssel foglalkozó szereplőkkel szemben. Így a jövőben blokkolhatják a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés