Portfolio signature

Bajba került a kormány a költségvetés miatt?

Megjelent a költségvetés első tíz hónapjának egyenlege. Ez alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy a kormány nehéz helyzetbe került, még a megemelt új idei hiánycél teljesítésének ügyében is. Költségvetési gyorsértékelése az előzetes adatok megjelenése után.
Erről is szó lesz a Signature előfizetőinknek szóló klubrendezvényünkön december 7-én. Most érdemes regisztrálni:

A Portfolio is beszámolt arról, hogy októberben 222,6 milliárd forintos hiánnyal zárt a költségvetés, ezzel az első 10 hónap után tehát így 3487,6 milliárd forintnál jár a kumulált hiány.

Ez a valaha volt legrosszabb kumulált tízhavi adat, ez is azt támasztja tehát alá, hogy az idei költségvetés nagy elcsúszásban van. Nem véletlen a fenti folyamatok fényében, hogy a kormány egy hónappal ezelőtt bejelentette az idei hiánycél emelését, az eredeti 3,9%-os deficitcél helyett már az 5,2%-ra lőnek.

kumulalt hiany

Az idei eredeti, teljes évi pénzforgalmi hiányterv 102,6%-a jött már össze október végéig, vagyis nem meglepő, hogy a kormány a hiánycélt megemelte.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Kevés mozgástere maradt a kormánynak a következő két hónapban
  • De van pár eszköze a kezében, hogy ne csússzon szét a költségvetés

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés