Előfizetői tartalom

Bréking: itt az egy számjegyű infláció Magyarországon!

Októberben 9,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon, ezzel majdnem másfél év után látunk egy számjegyű inflációt – közölte péntek reggel a KSH. Havi alapon minimálisan csökkentek az árak. A most közölt adat meglepetést okozott, hiszen az elemzők csak novemberre várták az egy számjegyű infláció megvalósulását.

A szeptemberi 12,2 százalékról tovább zsugorodott az infláció Magyarországon, októberben 9,9 százalék volt, ami tavaly május óta a legalacsonyabb érték. Ezzel megvalósult a kormány hónapok óta hangoztatott célja az egy számjegyű inflációról. A friss adat meglepetést okozott, hiszen az elemzők átlagosan 10,3 százalékos áremelkedésre számítottak, senki nem várta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés