Előfizetői tartalom

Váratlanul magas rezsiszámlák érkeznek: példán magyarázzuk el, mi történik a háttérben

Szerkesztőségünk több tagja és néhány olvasónk meglepően magas, a vártnál közel kétszer nagyobb összegről szóló gázszámlát kapott átalányosként az elszámolását követő első időszakról, de senki nem értette, miért. Utánajártunk, hogyan számol az MVM, mi történik, amikor beüt egy „horrorszámla”. A problémát nem lenne túl bonyolult kezelni, ugyanakkor tény, hogy a jelenleg érvényben lévő elszámolási szabályok az MVM likviditását javítják.

Egy példa Az MVM szerkesztőségünk egyik tagjának szeptemberben küldte el az augusztusi leolvasás utáni első gázszámláját. Kollégánk pontosan tudta, hogy jelentős visszatérítésre számíthat, ugyanis tavaly, az energiaválság legforróbb pillanataiban két beruházással csökkentette az átlag feletti fogyasztását átlag alatti szintre: egyrészt hőszivattyúkat helyeztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés