Előfizetői tartalom

Magyarországi beruházások kerülhetnek veszélybe az új bevándorlási törvény miatt

Légüres térbe lökheti a kormány rengeteg már Magyarországon dolgozó külföldit, valamint több külföldi nagyvállalatot, ha nem orvosolják az új bevándorlási törvény egyik nagy hiányosságát. Míg a korábbi szabályozás lehetővé tette a betanított szellemi munkakörökben külföldiek alkalmazását, az új törvénytervezet épp az alacsonyan és magasan kvalifikált réteg közötti csoportok helyzetét nehezíti meg. Főként a hazai SSC-kben és tudásközpontokban jelenthet problémát, hogy középfokú vagy nem szakirányú végzettségű embereket alkalmazzanak a jövőben. Szakértők szerint ha ez így marad, sem a munkavállalók, sem a cégek számára nem lesz vonzó Magyarország. Úgy látják ez akár versenyhátrányt jelenthet Magyarországnak, sok már jelenlévő, vagy az idetelepülését tervező vállalat is elhalaszthatja beruházásait. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium jelezte, hogy a részletes szabályok még változhatnak.

Hamar riadalmat keltett a nagyobb magyarországi szolgáltató cégek (Shared Service Centerek, SSC) és üzleti központokat (Business Service Center, BSC) vezetői között, hogy a kormány módosítaná a bevándorlási szabályokat. A parlamentnek bemutatott, főként a vendégmunkások és az új fizetős letelepedési, vendégbefektetői státusz miatt került a figyelem középpontjába, azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés