Előfizetői tartalom

Heteken belül Brüsszel feloldhatja a magyar uniós források kifizetését, a kormánynál a labda

A Portfolio úgy tudja, hogy már csak a magyar kormány válaszára van szükség ahhoz, hogy a horizontális feljogosító feltételek által blokkolt kohéziós források egy része felszabaduljon. Brüsszeli forrásaink szerint a 13 milliárd eurónyi, más jogállamisági eljárások által nem blokkolt rész 75 százalékának, vagyis 10 milliárd eurónak a kifizetése indulhat meg hamarosan. Magyar részről az Igazságügyi Minisztériumot sürgetik, amely tudomásunk szerint egy technikai jogszabálymódosításra kényszerül.

Szeptemberben még november második felére várták a jóváhagyó döntést a magyar igazságügyi reformhoz kötött horizontális feljogosító feltételekről szóló eljárásban, de végül az Európai Bizottság két kérdése és az Orbán Viktor vezette kormány azokra adott válaszaival való késlekedése miatt ez decemberre csúszik. Így tehát az év utolsó hónapjában dönthet majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés