Előfizetői tartalom

Trükkös áremelés a magyar szálláshelyeken - Csúnya számlákba futhatunk bele

A korábbi ingyenes helyett fizetőssé váló parkolás, energiahozzájárulási díj, kötelező minibár díj, fizetőssé váló wellness-szolgáltatások. A hazai szállásadók – érezve azt, hogy a szobaárak emelésénél sok esetben elmentek a vendégek fizetőképességének határáig – alternatív módszerekkel élnek az árazásaikban, hogy a költségeik egy részét érvényesíteni tudják a fogyasztói árakban. A szobaárak mellett ezért érdemes alaposan átnézni a kötelező költségelemeket, illetve azokat a szolgáltatásokat, amelyek korábban ingyenesek voltak.

Nyáron átlagosan több mint 60 ezer forintba került egy éjszaka egy 4 csillagos hotelben, két fő részére. Azóta - szezonális hatások miatt - mérséklődtek a szobaárak, de még mindig borsos ára van a pihenésnek. Miután az áremelkedés a szállásadókat is érinti, így a költségek növekedését igyekeztek átterhelni a nyaralókra. Azonban az árak olyan magassá váltak, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés