Előfizetői tartalom

Reagált a kormányzat arra, hogy a magyarországi német cégek hangulata a 2009-es válságot idézi

A kormányzat reményei szerint a magyarországi német vállalatok körében jelenleg tapasztalható üzletihangulat-romlás a hazai recesszió elmúltával, illetve a kereslet várható élénkülésével átmenetinek fog bizonyulni – hangzott el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) konjunktúrafórumán. A rendezvényen a pénzügyminisztérium makrogazdasági ügyekért helyettes államtitkára reagált a DUIHK őszi konjunktúrafelmérésére, amely szerint a 2009-es válság óta nem voltak olyan pesszimisták a magyarországi német cégek, mint most. A fórumon beszédet tartott Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke is, aki szerint a legfrissebb hazai GDP- és inflációs adatok azt mutatják, hogy a „nehezén már túl van” a gazdaság.

Megtartotta idei konjunktúrafórumát a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK), amelyen Dirk Wölfer, a DUIHK kommunikációs vezetője részletesen ismertette a kamara november közepén megjelent őszi konjunktúrafelmérését. A jelentés egyik fő megállapítása szerint a magyarországi német vállalatokat a 2009-es világgazdasági válság óta nem látott mértékű pesszimizmus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés