Előfizetői tartalom

Fontos döntést hozott a kormány, új gyógyszerek kerülnek az államilag támogatott körbe

Nagyon régóta várt döntés jelent meg a Magyar Közlöny kedd esti számában, két év kihagyás után ugyanis új gyógyszerek társadalombiztosítási finanszírozásba történő befogadása történt meg. A Belügyminisztérium hivatalos közlése szerint 35-40 ezer beteg ellátása válik ennek nyomán könnyebbé. Az innovatív gyógyszergyártók szerint hatalmas előrelépést jelent mind a betegek, az orvosszakma, a gyógyszeripar és a hatóság számára is a 2024. január 1-én életbelépő jogszabályváltozás.

Új gyógyszerek befogadásáról döntött a kormány A december 12-i közlönyben jelent meg a belügyminiszter rendelete a gyógyszerek társadalombiztosítási támogatásáról és finanszírozási eljárásrendek kiadásáról szóló miniszteri rendeletek módosításáról címmel. A döntés kapcsán kiadott szerda reggeli belügyminisztériumi közlemény kiemelte, hogy két év után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés