FONTOS Gyökeres változás jön az EU-pénzeknél, Brüsszel teljesen más támogatási modellt akar
 
Előfizetői tartalom

Először szólal meg a Költségvetési Tanács új elnöke: legyen a költségvetés golyóálló!

A 2024-es költségvetés esetében van még tér és idő arra, hogy ha szükségessé válik a beavatkozás, megtörténjen a költségvetés módosítása - jelezte a Portfolio-nak adott interjújában Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács múlt héten hivatalba lépett új elnöke. A két évtizedes banki és kockázatkezelői múlttal rendelkező szakember az együttműködés fontosságát hangsúlyozta az új pozíciójában adott első interjújában, nevezetesen azt ígérte: mindenkivel kommunikálni fog, akivel szükséges a fiskális fegyelem ügyének előmozdítása érdekében. A Tanács új elnökével beszélgettünk a hazai fiskális politika kilátásairól, az újra élesedő uniós költségvetési szabályokról, valamint az állam működésének finanszírozásáról is. Szerinte a piac a pénztárcájával szavaz és a legutóbbi devizakötvény-kibocsátások bizalmat tükröznek.

Kinevezésekor elsőként sokakban az a kérdés merülhetett fel, hogy vajon miért vállalta el ezt a megbízatást. Az elmúlt évtizedekben magabiztos karriert épített a versenyszférában, a legnagyobb magyar banknál a jelek szerint biztos szerepet töltött be, kockázatkezelés után költségvetési ügyek. Járt utat járatlanért? Mi motiválta a döntésben? Az elmúlt bő két évtizedben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés