Előfizetői tartalom

Ez egyre durvább: október óta nem láttunk ilyet a benzinkutakon

A szerdai drágulást követően pénteken ismét mindkét finomított olajtermék esetében jelentős drágulásra kell számítani a hazai benzinkutakon. A meredek emelkedés hátterében elsősorban az áll, hogy a múlt héten megugrott az olajár a közel-keleti helyzet fokozódása miatt, de a dollár erősödése is a hazai olajtermékek drágulásának irányába hatott. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mostanában látott áremelkedés kapcsán jelezte: túl drága a magyar benzin, de lát lehetőséget az árak kiigazítására.

Tovább drágul a benzin Péntekre újabb áremelésre kell számítanunk a hazai kutakon, írja a holtankoljak. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal emelkedik, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal kerül majd többe a kutaknak. Amennyiben a fenti mértékben a kiskereskedelmi árakban is érvényesítésre kerül a változás, úgy az alábbi átlagárakon tankolhatunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés