Portfolio signature

Fontos szintek estek el - Mi lesz a forinttal?

Fontos technikai szintet vitt át a forint árfolyama azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank az eddigi 75 bázispontról 100 bázispontra gyorsította a kamatcsökkentési tempót. Joggal vetődhet fel a kérdés, hogy jól időzített a jegybank a kamatcsökkentés felgyorsításávál? Esetleg ez már egy új monetáris politikának az előszele? Hogyan teljesíthet ebben a helyzetben a forint a következő időszakban?
Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata.
Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata.

A cikkek a szerzők véleményét tükrözik, amelyek nem feltétlenül esnek egybe a Portfolio szerkesztőségének álláspontjával. Ha hozzászólna a témához, küldje el cikkét a velemeny@portfolio.hu címre. A megjelent cikkek itt olvashatók.

Technikai szempontból nézve kritikus szintre gyengült a forint a februári jegybanki kamatdöntést követő napokban. A tavalyi év második felében két alkalommal is a 394,5 forint körüli szintek állították meg a hazai deviza leértékelődését az euróval szemben, ezt a bravúrt harmadszorra már nem sikerült megismételni ezen a héten.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A kamatdöntés pillanatában még ennél egy kedvezőbb, 390 körüli szinten kereskedtek a forinttal az euróval szemben, de az év eleje óta leértékelődési nyomás alá került. Viszont nagy különbség a januári és a februári kamatdöntés között, hogy míg januárban a jegybank meglepte a piacot a 75 bázispontos kamatcsökkentési lépésével, addig februárban már nem ment szembe a külföldi befektetők "óhajával", és 100 bázisponttal csökkentette a kamatot. A külföldi intézményi befektetők szinte egyöntetűen 100 bázispontos kamatvágást vártak, míg a hazai elemzői várakozások megoszlottak a 75 és 100 bázispont között.

Nagyot vágott az MNB, gyengélkedik a forint

  • Mekkora kamatvágások jöhetnek?
  • Mennyire figyeli a forintot az MNB?
  • Mi dönti el a forint sorsát?
  • Gyengülés vagy erősödés vágható?

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés