Előfizetői tartalom

Jön az adat, ami felforgathatja a piacokat

Portfolio
A héten teszik közzé a februári amerikai inflációs adatot, messze ez lesz a hét legfontosabb adatközlése. A piac azt találgatja, hogy a Fed mikor kezdheti el a kamatcsökkentéseket, és bár a júniusi kezdés sziklaszilárdnak tűnik a várakozásokban, egy meglepő inflációs adat hozhat mozgásokat.

A múlt héten lezajlott az Európai Központi Bank kamatdöntése, amelyből kiderült, hogy a jegybank áprilisban még aligha, júniusban viszont nagy eséllyel kamatot vághat. Közzétették az amerikai foglalkoztatottsági adatokat is, amelyek némi megnyugvást hoztak, ugyanis januárban nem volt annyira feszes a munkaerőpiac, mint előzetesen gondoltuk. Magyar hírekből is volt bőven: közzétették az inflációs adatot és az államháztartás februári számait, előbbi pozitív, utóbbi kellemetlen meglepetést okozott. A múlt hétre a dollár- és forintgyengülés volt jellemző.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Ezen a héten nem tesznek közzé annyi adatot, mint múlt héten, de a beérkező néhány adat közül kettő nagyon fontos, és komoly piacmozgató hatással járhat. A jövő heti Fed-kamatdöntés előtt az adatközlések jelentősége megnő.

Mi történik ezen a héten?

Hétfőn idehaza nem tesznek közzé fontos makroadatot, külföldön a japán GDP negyedik negyedéves alakulására kell figyelni. Mire ez a cikk megjelenik, az adatot már közzé is tették.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi történt múlt héten?
  • Milyen adatok érkeznek a hét egyes napjain?
  • Melyik adatközlésnek lehet a legnagyobb piacmozgató ereje?
  • Mire figyel a piac?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés