Előfizetői tartalom

Vége a home office-nak, eljött a munkahelyi románcok ideje

A Covid lecsengése, a home office-ból az irodába történő visszatérés óta az amerikai munkavállók mintegy harmadának volt munkahelyi románca – derül ki egy friss felméréséből. Egy másik kutatás pedig arra világít rá, hogy bár a munkahelyi párkapcsolatok kezelése nem mindig egyszerű a cégek számára, azoknak pozitív hatása van a dolgozók munkamoráljára, illetve cégük iránti elköteleződésére.

A Covid lecsengésével a vállalatok jellemzően előírták munkavállalóik számára, hogy vissza kell térniük az irodába legalább heti pár napra. Az irodába való visszatérés (return to office – RTO) előírásával a cégek egyrészt azt szeretnék elérni, hogy alkalmazottaik között ismét szorosabb, élőbb kapcsolat, együttműködés, teammunka alakuljon ki, aminek révén a munkaadók reményei szerint a dolgozók hatékonysága is növekszik. A szorosabb kapcsolat, együttműködés azonban nemcsak szakmai, hanem magánéleti téren is kialakulhat:

a visszatérés ismét lehetőséget ad arra, hogy románcok jöjjenek létre a kollégák között.

Minden harmadik embert érint

A ResumeBuilder.com amerikai állásportál napokban bemutatott felmérése konkrétan meg is vizsgálta, hogy az RTO mennyiben járult ahhoz hozzá, hogy az egy adott munkahelyen dolgozók között párkapcsolatok alakuljanak ki. Az állásportál közel 1500 olyan munkavállaló véleményét kérdezte meg a témában, akiknek cége 2021-ben vagy azután olyan RTO-előírásokat vezetett be, amelynek értelmében legalább heti 1 napot kell az irodában tölteniük a dolgozóknak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés