Portfolio signature

Nem elég, hogy egyre drágább a benzin, akad itt egy furcsaság is

A növekvő geopolitikai bizonytalanságok közepette egyre feljebb kúszik az olajár, emellett a forint sem teljesített a legjobban a vezető devizákkal szemben az elmúlt időszakban: ezek ismeretében nem meglepő, hogy egyre magasabb árakkal találkozhatnak az autósok a benzinkutakon. Az viszont már sokak számára furcsa, vagy egyenesen felháborító lehet, hogy az elmúlt hetekben sokkal nagyobb mértékben drágult meg a benzin, mint a dízel. Vajon mi húzódik meg ennek a kellemetlen jelenségnek a hátterében, és meddig maradhat ez így?

Érdekes dinamika látható

Már többször is beszámoltunk róla, hogy a magas olajár-környezetnek és a rosszul teljesítő forintnak köszönhetően egyre drágább a tankolás a hazai benzinkutakon, a benzin esetében ma már literenként 645 forintot kell fizetni a kutakon, míg a dízel litere 652 forintba kerül.

bendiz-ma

Egy érdekes dinamikáról azonban még nem esett szó, ami vélhetően sok autósnak is feltűnt már:

a benzin jóval nagyobb mértékben drágult a mögöttünk álló hetekben, mint a dízel.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés