Portfolio signature

Teljesen megváltozik a munkahely

Az irodákon belül kialakított – az elmélyült egyéni munkára alkalmas – kisebb elkülönített helyiségek iránti kereslet mintegy 20%-kal megnőtt a vállalatok körében a világ egyik legnagyobb építész cégének tapasztalatai szerint. A jelenséget az egyre jobban terjedő – a távmunkát és az irodai jelenlétet ötvöző – hibrid munkavégzés magyarázza, ugyanis a heti pár napot otthon dolgozó munkavállalók egyre jobban elvárják, hogy a kötelező bejárós napjaikon is olyan körülmények között dolgozhassanak, amely lehetőséget ad az elmélyült, nagyobb koncentrációt igénylő egyéni munkára is.

A hibrid munkarendben dolgozók az irodai munkanapjaikon komoly problémába ütközhetnek: olyan helyet kell találniuk az irodán belül, ahol a saját maguk igénye szerint kialakított otthoni munkakörnyezethez hasonlóan koncentráltan, elmélyülten is tudnak dolgozni. Míg a home office során a dolgozók saját maguk alakíthatják ki a munkavégzésük feltételeit, addig a nyílt terű irodákban (open offices) a kollégákkal való beszélgetések, a nyüzsgőbb irodai élet elkerülhetetlenül a figyelem gyakori elterelődését vonhatja maga után, ami nehézzé teheti a nagyobb koncentrációt igénylő feladatban való elmélyülést.

Közös térben nehezebb elmélyültebben dolgozni

Az iroda nagyszerű helyszín arra, hogy találkozzunk másokkal, azonban nem mindig a legjobb környezet arra, hogy valóban produktívak legyünk

– mondta a worklife.news-nak Paaras Parker, a Paycor HR-szoftvercég HR vezetője. Szerinte gyakori jelenség az irodákban, hogy az elmélyültebb munkára alkalmas helyiségekben állandóan dolgozik valaki, mert ha már az alkalmazottaknak heti pár nap be kell menniük az irodába, akkor a kollégákkal való teammunka mellett szeretnek csendes, az elmélyült munkára is alkalmas helyiségben dolgozni a nyílt terű irodákon belül.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés