Portfolio signature

Folytatódik a bérek gyors emelkedése Magyarországon?

Portfolio
A héten is érkeznek fontos makroadatok: mutatjuk, mire figyelnek a befektetők, melyik napokra milyen esemény jut. Ezen a héten szerdán lesz a Portfolio következő befektetői klubja, amelynek témája a forint lesz.

Mi történt múlt héten?

A múlt hét egyik fontos eseménye, hogy a várakozásoknak megfelelően újra emelkedni kezdett a magyar infláció, májusban 4% volt az éves drágulás. Az amerikai infláció ezzel szemben kellemes meglepetést okozott, és kisebb lett a vártnál. Kamatdöntő ülést tartott a Fed, amelyen változatlanul hagyta a kamatokat, és Jerome Powell elnök meglepően kevés üzenetet küldött a piacoknak, előrejelzésében viszont a jegybank jelentősen mérsékelte a kamatcsökkentésre vonatkozó prognózisokat.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A piacokra visszatért a jókedv, legalábbis a tengerentúlra: az S&P500 index múlt héten emelkedni tudott, az európai piacokon viszont nagy esést láttunk pénteken az MSCI döntése és a francia belpolitikai fejlemények miatt. A forint számára viszont kifejezetten rosszul alakult a múlt hét: karnyújtásnyira került a 400-as euró.

De átviszi a fontos szintet a jegyzés?

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi mozgatja a piacokat?
  • Mért gyengül a forint?
  • Milyen piacmozgató események lesznek a héten?
  • Melyik napokon kell odafigyelni a befektetőknek?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés