Előfizetői tartalom

Az agresszív Törökország egyre kellemetlenebb a szövetségeseinek - Nagy kérdés, Erdogan meddig vetheti be aduászait

A hegyi-karabahi konfliktus egyértelmű azeri győzelmet hozó, múlt héten lezárult szakasza ismét módot adott arra, hogy Törökország ellentmondást nem tűrő módon érvényesíthesse külpolitikai érdekeit. Az elmúlt bő egy évben a kaukázusi fronton kívül további három gócponton keveredett újabb konfliktusokba a konfrontatív török külpolitika. Kérdés, hogy az új amerikai elnök közel-keleti politikája mennyiben szabhat gátat Ankara offenzívájának, és Recep Tayyip Erdogan elnök meddig vetheti be még aduászait nyugati partnereivel szemben.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden Törökországban járt, ahol a konstantinápolyi ökumenikus pátriárkával találkozott, miközben a török vezetőkkel semmilyen megbeszélést nem folytatott. Ez nem is csoda, hiszen a Recep Tayyip Erdogan török államfő és Donald Trump távozó amerikai elnök közötti szívélyes viszony ellenére korántsem lehet felhőtlennek nevezni a török-amerikai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái