Előfizetői tartalom

Újabb nemzetközi botrány bizonyítja: a telefonod fegyver, amit bármikor használhatnak ellened

Kiderült a napokban, hogy egy izraeli techcég, az NSO Group Pegasus nevű szoftverét használja kémkedésre számos állami szereplő a világon, az ügyben egyes vélekedések szerint a magyar kormány is érintett lehet. A mostani lehallgatási botrány már nagyon sokadik a világon, amelyik a modern technológiához, elsősorban okostelefonokhoz kapcsolódik, és ismét bebizonyítja: tényleg bármikor, bárkit megfigyelhetnek, lehallgathatnak a készülékén keresztül. Többször kiderült már az is, hogy még a nyugati, demokratikus államokban is mindennapos dolog a tömeges megfigyelés, de keleten még ennél is van, hogy messzebb mennek az autoriter berendezkedésű államok. Szélsőséges esetben okostelefon a szó szoros értelmében lehet fegyver, melyet a tulajdonosa ellen használnak; már fontos vezetőket is tettek el saját telefonjuk segítségével láb alól.

Nem újdonság és nem is egyedi dolog az állami megfigyelés Világraszóló botrány kezd el körvonalazódni az izraeli NSO Group Pegasus nevű okostelefonos kémszoftvere miatt, melyet állítólag számos kormány használt arra, hogy újságírókat, politikai szereplőket figyeljenek meg. Az ügynek magyar érintettsége is van, de a magyar kormány tagadja, hogy tudtak volna róla. Magáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés