Előfizetői tartalom

Gyenge kormány, hangos ellenzék? – Botrány botrányt követ a Downing Street 10-ben

Boris Johnson hatalmas győzelmet aratott az előző parlamenti választáson, nagymértékben a „Get Brexit Done” szlogennek köszönhetően. Az embereknek elegük volt a Brexit körüli hercehurcából, most viszont úgy tűnik, sokaknak Johnson és kormánya botrányaiból kezd elege lenni. A választók mellett már saját frakciójának tagjai is büntetik a tory miniszterelnököt, a felmérések pedig a Munkáspárt erősödését mutatják.

Gyenge kormány, hangos ellenzék Gyenge, gyenge, gyenge – ezen egyszerű, ám mégis erős és méltán elhíresült szavak a munkáspárti Tony Blairtől hangzottak el, mikor John Major konzervatív miniszterelnökkel vitázott a szokásos PMQs, vagyis a miniszterelnöki kérdések során, 1997-ben. Érdekesség, hogy míg napjainkban szerdánként csap össze a kormány és az ellenzék vezetője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés