Előfizetői tartalom

Egy elfeledett álom: Amerikában akart új életet kezdeni Napóleon

Miután Waterloonál legyőzték, miniszterei kerülték, tábornokai elhagyták Napóleont. Párizsban, ahol menedéket keresett, kifütyülték. A korzikai rém 1815. július 2-án érkezett meg Rochefortba, egy Atlanti-óceán parti, francia kikötővárosba. Azt remélte, hogy hajóval az Egyesült Államokba utazhat, amerikai lesz és új életet kezdhet. Napóleon könyveket olvasott az Újvilágról és még egy álnevet is választott magának.

Amerikai álom A Bonaparték mindig is meghódítandó földként álmodtak Amerikáról, Napóleon és számos támogatója számára erős volt az Újvilág csábítása. Napóleon egykor egy nagy kontinentális birodalom felépítéséről álmodozott, amelynek  La Nouvelle-Orléans, vagyis New Orleans lett volna a központja. Bár Napóleon 1803-ban beleegyezett, hogy eladja a Thomas Jefferson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés