Előfizetői tartalom

Jönnek a videók az ellentámadásról: brutálisan nehéz helyzetben vannak az ukránok

Huszák Dániel
Nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz sétagalopp a Herszon térségében indult, átfogó ukrán ellentámadás. Bár eddig viszonylag kevés videó és kép jelent meg a térségben zajló eseményekről, az első felvételek alapján úgy tűnik, az ukránok többnyire nyílt síkságokon és szántóföldeken próbálnak átkelni gyalogsági alakulatokkal és páncélozott járművekkel, ahol igencsak kitettek az orosz tüzérség és légi képességek tüzének. Bár bizonyos területeken értek el sikereket, úgy néz ki, azért veszteségek is bőven vannak az ellentámadásban részt vevő ukrán csapatok körében.

Pár napja átfogó ukrán ellentámadás indult Herszon térségében. A legnagyobb sikereket eddig Nova Kahovkától északra, északnyugatra érték el az ukránok, ahol eddig négy-öt település visszafoglalásáról érkeztek hírek. Kapcsolódó cikkünk 2022. 08. 30. Megindult az ukrán ellentámadás, de az első órák előrehaladása meglepő jeleket mutat Az elmúlt néhány órában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái