Előfizetői tartalom

Jönnek a videók az ellentámadásról: brutálisan nehéz helyzetben vannak az ukránok

Nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz sétagalopp a Herszon térségében indult, átfogó ukrán ellentámadás. Bár eddig viszonylag kevés videó és kép jelent meg a térségben zajló eseményekről, az első felvételek alapján úgy tűnik, az ukránok többnyire nyílt síkságokon és szántóföldeken próbálnak átkelni gyalogsági alakulatokkal és páncélozott járművekkel, ahol igencsak kitettek az orosz tüzérség és légi képességek tüzének. Bár bizonyos területeken értek el sikereket, úgy néz ki, azért veszteségek is bőven vannak az ellentámadásban részt vevő ukrán csapatok körében.

Pár napja átfogó ukrán ellentámadás indult Herszon térségében. A legnagyobb sikereket eddig Nova Kahovkától északra, északnyugatra érték el az ukránok, ahol eddig négy-öt település visszafoglalásáról érkeztek hírek. Kapcsolódó cikkünk 2022. 08. 30. Megindult az ukrán ellentámadás, de az első órák előrehaladása meglepő jeleket mutat Az elmúlt néhány órában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés