Előfizetői tartalom

Amerika is nyakig benne van: meghökkentő dolgokat találtak az Ukrajnát pusztító drónokban az elemzők

Nagyon részletes jelentést tett közzé honlapján a Conflict Armament Research (CAR), egy brit központú, nagyrészt európai és amerikai elemzőkkel dolgozó think-tank az Oroszország által használt, iráni gyártmányú drónokról. A CAR szakértői egy Ukrajnában zsákmányolt Sahed-131-es, Sahed-136-os és Mohadzser-6-os katonai drónt szedtek szét; vizsgálatuk szerint a robotrepülőgépek nagyon nagy mennyiségű amerikai alkatrészt használnak, annak ellenére, hogy Irán és az Egyesült Államok évtizedek óta de facto ellenséges viszonyt ápolnak egymással, Teheránra pedig szigorú embargók vannak érvényben.

Amerikai alkatrészekből épülnek az Ukrajnát romboló Sahedek November elején több iráni gyártmányú drónhoz is hozzájutottak a Conflict Armament Research (CAR) think-tank elemzői. A brit székhelyű, európai és amerikai részleggel is rendelkező, elsősorban különféle konfliktusok fegyverrendszereit elemző szakértők egy „Geran-1” jelölésű, Sahed-131-es, egy „Geran-2”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés