Előfizetői tartalom

Bedurvult Putyin Ukrajnában – Tényleg egy új, embertelen taktika hozza majd el az oroszok győzelmét?

Oroszország október 10-étől rendszeresen rakétákkal és drónokkal támadja elsősorban az ukrán energetikai infrastruktúrát. Moszkva célja az lehet, hogy – főleg a téli hideg beálltával – a lakosság szenvedésének növelésével kényszerítse rá az ukrán vezetést a harcok feladására, vagy legalábbis engedményekre Oroszország javára. De sikeres lehet-e egy ilyen stratégia? Történelmi példák nem föltétlenül támasztják ezt alá.

Civilek támadása a XX. század nagy háborúiban A civilek elleni támadások – ideértve a tömeggyilkosságokat, etnikai tisztogatásokat – különböző kutatások szerint az összes háború mintegy egyötödére-egyharmadára jellemzők. A civil lakosság elleni föllépés mindig is része volt a hadviselésnek, ugyanakkor az évezredek során fejlődő haditechnika egyre nagyobb pusztítást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés