Előfizetői tartalom

Berobban a tajvani puskaporos hordó? Ezt mindenképpen el kéne kerülni a rémisztően okos chatbot szerint

Portfolio
Az OpenAI mesterséges intelligenciával ellátott chatbotját, a ChatGPT-t több tudományos és társadalmi-gazdasági témában is leteszteltük, most pedig megkérdeztük tőle, mit gondol arról, hogy Kína inváziót indítana a jövőben Tajvan ellen, és mit jelentene egy ilyen katonai művelet. A ChatGPT-nek feltettük azt a kérdést is, melyik fél volna esélyesebb, ha a konfliktus egy Kína és az Amerikai Egyesült Államok közötti háborúvá eszkalálódna.

Aki kimarad, lemarad! Hogyan szerezz versenyelőnyt a mesterséges intelligencia használatával? Erről is szó lesz a Portfolio május 3-ai Digital Transformation konferenciáján!

A ChatGPT tesztelése

Az elmúlt időszakban folyamatosan beszámoltunk az OpenAI által fejlesztett, forradalmi ChatGPT-vel kapcsolatos hírekről; emellett pedig leteszteltük, miket válaszol olyan tudományos jellegű társadalmi-gazdasági témákban, mint a klímaváltozás, a népességfogyás hatásai, vagy hogy milyen tényezők jelenhetnek veszélyt a civilizációra, illetve olyan elvont kérdésekben, mint az élet értelme. Legutóbb a klímaapokalipszisről, valamit az 51. amerikai államról kérdeztük a ChatGPT-t.

A Tajvan elleni kínai invázió esélyéről kérdeztük a ChatGPT-t

Fontos megjegyezni, hogy az alábbi válaszok nem a mesterséges intelligencia véleményét, illetve szubjektív meglátásait tükrözik. A chatbot ugyanis nem gondol semmit, ilyesmire nem képes.

A NYELVI MODELL KIZÁRÓLAG AZ EMBERI NYELV ÉLETHŰ UTÁNZÁSÁVAL GENERÁL VÁLASZOKAT.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés