Előfizetői tartalom

Leleplezték Putyin rettegett árnyékhadseregének titkait

Vlagyimir Putyin 2014 óta működő zsoldosseregét, a Wagner-csoportot sokáig rejtélyek övezték, az ukrajnai háború kirobbanása óta azonban egyre több információ kerül nyilvánosságra az orosz állam árnyékhadseregéről. Még az invázió előtt kezdett nyomozásba két dokumentumfilm-rendező, hogy föltárják a Wagner kiterjedt nemzetközi tevékenységét. Az így született film – amely immár magyarul is elérhető az RTL+-on – egyedülálló beszámolókat tartalmaz a katonai magánvállalatról, többek között egy már kiugrott, illetve egy még aktív zsoldos megszólaltatásával, és különleges felvételeket mutat be Putyin titkos fegyvereseinek tevékenységéről.

Mi a Wagner-csoport? A Wagner-csoport az ukrajnai háború előtt a szélesebb közvélemény számára viszonylag ismeretlen volt, pedig a titkos orosz zsoldoshadsereg már 2014 óta létezik, és a világ számos pontján bevetették. A zsoldosok először a Krím megszállásánál, majd a Donbaszban kirobbantott „polgárháborúban” vettek részt, később a szíriai polgárháborúban vállaltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés