Előfizetői tartalom

Megtörtént a bombázás, komolyan egymásnak feszül Irán és Amerika – Nyakunkon az újabb pusztító háború?

Szakértői körökben gyakran emlegetik annak tényét, hogy az Izrael és Hamász közti háború nem csupán zsidókról és palesztinokról szól, hanem két befolyásos és ambiciózus nagyhatalom, az Amerikai Egyesült Államok és Irán egyfajta proxikonfliktusa is zajlik a háttérben. Ennek erős testamentuma az, hogy Irakban és Szíriában az elmúlt hetekben több tucat támadás történt amerikai támaszpontok ellen, az Egyesült Államok légiereje pedig a héten lebombázta az iráni Iszlám Forradalmi Gárda Hadtest egyik fegyverraktárát Szíriában. Most úgy néz ki, hogy folyamatosan eszkalálódik a feszültség a két nagyhatalom közt, vannak, akik már félnek, hogy hamarosan iráni és amerikai katonák összecsapására is sor kerülhet.

Folyamatosan eszkalálódik az amerikai-iráni konfliktus 2023. október 7-én a Hamász brutális támadást hajtott végre Izrael ellen, a terroristák 1400 halálos áldozatot követelő mészárlása után Jeruzsálem ostrom alá vette Gázát. Az Egyesült Államok feltétlen támogatásáról biztosította Izraelt, de ahogy az izraeli légierő bombázásairól készült felvételeket elkezdte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés