Előfizetői tartalom

Élesben is bevetette Moszkva a világ egyik legmodernebb légvédelmi rendszerét – Mit tud a legendás Sz-500-as?

Az ukrán vezérkar múlt héten közölte, hogy Oroszország új fegyvert vetett be a Krím-félszigeten: a gyengélkedő SZ-400-as légvédelmi rendszereket a csúcsmodern SZ-500 Prométheusszal egészítették ki, ami Moszkva szerint lényegében minden repülő célpont ellen hatékony. Nézzük, mit lehet eddig tudni az oroszok új csodafegyveréről.

Az orosz nagy hatótávolságú légvédelem gerincét mindezidáig az SZ-300-as és SZ-400-as rendszerek jelentették, mostanra azonban úgy tűnik, hogy Moszkva is belátta: egyik fegyver sem nyújt olyan jó teljesítményt, mint amit a reklámszövegekben hangoztattak. A legnagyobb számban rendelkezésre álló SZ-300-asokat számos kritika érte már amiatt, hogy sem merevszárnyas repülőgépek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés