Előfizetői tartalom

Az ingatlanosok letámadták Brüsszelt

Több, európai ingatlanszövetség és érdekszervezet egységes igénnyel léptek fel az Európai Bizottságnál. Az európai ingatlanszektort lépviselni hivatott szervezetek egy uniós szintű egységes REIT-szabályozás életre hívását kéri a Bizottságtól. Szerintük a jelenlegi helyzet, azaz, hogy a tagországok saját hatáskörben döntenek a REIT-ek bevezetéséről és azok működési feltételeiről, az jelentősen hátráltatja a tőke áramlását és akadályt gördít az ingatlanpiac további fejlődése elé. Szerintük egy egységes REIT szabályozás, az ún. EU-REIT nagyban hozzájárulna egy egységes európai ingatlanpiac kialakításához.

Mi is az a REIT? A REIT (Real Estate Investment Trust) egy olyan speciális ingatlanbefektetési vállalat, mely: - bevételének döntő többségét ingatlanbefektetésekből szerzi - mentesül a társasági adó megfizetése alól, helyette nyereségének nagy részét (80-100%) osztalékként köteles kifizetni a tulajdonosoknak - általában tőzsdén jegyzett, bár több országban ez csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés