Előfizetői tartalom

Kitart a lendület, vagy érkezik az árcsökkenés? - Ingatag lábon állnak az új építésű lakások

Az elmúlt hónapokban egyértelmű lassulást figyelhettünk meg az ingatlanpiacon. Jelentősen csökkent a tranzakciószám, és a fejlesztők, valamint a finanszírozók is óvatosabbá váltak. Számottevő árcsökkenést ugyan még nem láthattunk a lakáspiacon, de a kereslet csökkenése miatt elképzelhető, hogy drasztikus megoldásokhoz kell nyúlnia az értékesítőknek. Az elmúlt hetekben több nagy fejlesztőtől is láthattunk újépítésű lakásokra vonatkozó különleges kedvezményeket. Mi lesz az újépítésű ingatlanokkal, ha folytatódik a piac lassulása, elég lesz akciókat hirdetni, vagy komolyabb eszközökre lesz szükség? Várhatunk árcsökkenést? Ezeket a kérdéseket most az ingatlanpiac szakértőinek tettük fel.

Kiss Gábor a Metrodom Kivitelező Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy korábban az egész lakáspiacot egy egészként értékelték, a közelmúltban történt változások miatt azonban különböző pozíciók alakultak ki az egyes alpiacokon, így indokolt külön vizsgálni az újépítésűek piacát is. Az igazgató röviden összefoglalta, mire számíthatunk lakásárakkal kapcsolatban:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés