A jövő logisztikai ingatlanjait építi a LogStar by Biggeorge
Ingatlan

A jövő logisztikai ingatlanjait építi a LogStar by Biggeorge

Portfolio
Három évvel ezelőtt, 2020-ban indította el logisztikai fejlesztésekért felelős üzletágát a Biggeorge Property. A LogStar azóta gyors ütemben halad a fejlesztéseivel és folyamatosan keresi az új lehetőségeket az ország arra alkalmas régióiban. A cég tavalyi évben elért eredményeiről Lippai Rita, a LogStar fejlesztési igazgatója beszélt, a 2023-as év terveiről pedig az üzletág bérbeadási menedzserét, Pásztor Klárát kérdeztük.

„Első logisztikai parkunkat, a LogStar Park Budapest Városkaput három spekulatív és egy BTS (built-to-suit) épülettel indítottuk, mely Budapest XV. kerületében, az M0-M3 autópályák közvetlen közelében található, 10 km-re északkeletre a városközponttól.

A LogStar Park Budapest Városkapu területén, - ami összesen 93 991 négyzetmétert foglal magában, - 4 épületben közel 35 000 m² bérbe adható területet építünk.

Kiemelt célunk volt a tavalyi évre, hogy az első nagy logisztikai projektünk négy épületéből kettő megépüljön és átadásra kerüljön és ezt sikeresen teljesítettük is. A B épület a harmadik, míg a D épület – mely a DPD részére épült – a negyedik negyedévben került átadásra. Így a jelenleg elérhető, még kibérelhető területek mérete összesen 20 123 m².” - mondta el Lippai Rita.

Lippai Rita
Biggeorge Property, Fejlesztési igazgató
Lippai Rita a logisztikai fejlesztésekért felelős fejlesztési igazgatóként dolgozik a Biggeorge Property-nél 2020 óta. Feladatai közé tartozik a LogStar logisztikai üzletág kiépítése, az ingatlanfejle
Tovább
Lippai Rita a logisztikai fejlesztésekért felelős fejlesztési igazgatóként dolgozik a Biggeorge Property-nél 2020 óta. Feladatai közé tartozik a LogStar logisztikai üzletág kiépítése, az ingatlanfejle Tovább

A 2023-as év terveiről az üzletág bérbeadási menedzsere, Pásztor Klára mesélt. „2023-ban is jelentős fejlesztési terveink vannak.

Amellett, hogy a Városkapu projekt C épületét, - melyben 15 000 m² területen várjuk bérlőinket, - legkésőbb márciusban, az A épületet, mely 6000 m², pedig júliusban átadjuk, párhuzamosan építjük további két projektünket is.

Az egyik a LogStar Park Fehérvár fejlesztésünk, mely Székesfehérvár mellett, a városközponttól 5 km-re, Szabadbattyán településen épül. A helyszínt az országos és a nemzetközi közlekedési hálózatokkal az M7 autópálya köti össze, amelyek 4 perc távolságra helyezkednek el a parktól. A fejlesztésen összesen 10 épületben, 300 000 m² bérbe vehető terület épül majd. Az első épület 20 000 m²-es lesz, melynek építését ez év áprilisában kezdjük és még idén be is fejezzük.

Ezen kívül a Törökbálinton épülő LogStar Park West Gate logisztikai fejlesztésünk építése is folyamatban van, mely Budapest közigazgatási határától 6 km távolságra helyezkedik el, az M0-M7 autópályák által közrezárt területen, közvetlenül az M1 autópálya mellett. Itt egy 8200 m²-es logisztikai épületet fejlesztünk, melynek átadása szintén 2023-ban várható.

2022
Forrás: Biggeorge Property

Mindeközben a bérlői kiépítések is folyamatban vannak, hiszen az idei évre az is kiemelt célunk, hogy az elkészülő, mindösszesen 50.000 m² területen épülő logisztikai épületek mielőbb megtalálják a megfelelő bérlőiket.” – tette hozzá Pásztor Klára.

A LogStar saját részre fejleszt, az épületek a tulajdonukban maradnak, melyeket hosszútávon bérbe adnak és üzemeltetnek. Kiemelt hangsúlyt fektetnek az épületeik és szolgáltatásaik minőségére. Kiváló minőségű szerkezeteket, anyagokat építenek be, és folyamatosan karbantartják, fejlesztik az ingatlanokat a logisztikai igények és energiahatékony megoldások figyelembevételével, hogy olyan portfóliót hozzanak létre, amely hosszútávon is értékálló. Fenntartható épületeikre napelemrendszereket telepítenek, figyelnek arra, hogy nagyon jó hőszigetelésű szerkezeteket építsenek be, valamint megnövelik a csarnok természetes fény általi megvilágítását, energiatakarékos LED világítást és energiahatékony fűtési rendszert alkalmaznak.

Mindezen piaci igényekre reagálva, valamint a logisztikai üzletág jövőbemutató funkcióinak bővítésére, energiahatékonyságának növelésére is gondolva alapított megújuló energiával foglalkozó közös vállalatot 8G Energy néven a Biggeorge Holding, mely küldetése, hogy tevékenységével elősegítse a zöld átállást és tevőlegesen részt vegyen a klímaváltozás megállításában. A vállalat nyújtotta széleskörű, komplex energetikai szolgáltatások, aktívan megjelennek majd a logisztikai csarnokok fejlesztésében, növelve ezzel az energiahatékonyságot és zöldenergia felhasználást.

A cikk megjelenését a Biggeorge Property támogatta.

Címlapkép forrása: Biggeorge Property

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Baleset a reptérre vezető gyorsforgalmi úton