A jövő logisztikai ingatlanjait építi a LogStar by Biggeorge
Ingatlan

A jövő logisztikai ingatlanjait építi a LogStar by Biggeorge

Portfolio
Három évvel ezelőtt, 2020-ban indította el logisztikai fejlesztésekért felelős üzletágát a Biggeorge Property. A LogStar azóta gyors ütemben halad a fejlesztéseivel és folyamatosan keresi az új lehetőségeket az ország arra alkalmas régióiban. A cég tavalyi évben elért eredményeiről Lippai Rita, a LogStar fejlesztési igazgatója beszélt, a 2023-as év terveiről pedig az üzletág bérbeadási menedzserét, Pásztor Klárát kérdeztük.

„Első logisztikai parkunkat, a LogStar Park Budapest Városkaput három spekulatív és egy BTS (built-to-suit) épülettel indítottuk, mely Budapest XV. kerületében, az M0-M3 autópályák közvetlen közelében található, 10 km-re északkeletre a városközponttól.

A LogStar Park Budapest Városkapu területén, - ami összesen 93 991 négyzetmétert foglal magában, - 4 épületben közel 35 000 m² bérbe adható területet építünk.

Kiemelt célunk volt a tavalyi évre, hogy az első nagy logisztikai projektünk négy épületéből kettő megépüljön és átadásra kerüljön és ezt sikeresen teljesítettük is. A B épület a harmadik, míg a D épület – mely a DPD részére épült – a negyedik negyedévben került átadásra. Így a jelenleg elérhető, még kibérelhető területek mérete összesen 20 123 m².” - mondta el Lippai Rita.

Lippai Rita
Biggeorge Property, Fejlesztési igazgató
Lippai Rita a logisztikai fejlesztésekért felelős fejlesztési igazgatóként dolgozik a Biggeorge Property-nél 2020 óta. Feladatai közé tartozik a LogStar logisztikai üzletág kiépítése, az ingatlanfejle
Tovább
Lippai Rita a logisztikai fejlesztésekért felelős fejlesztési igazgatóként dolgozik a Biggeorge Property-nél 2020 óta. Feladatai közé tartozik a LogStar logisztikai üzletág kiépítése, az ingatlanfejle Tovább

A 2023-as év terveiről az üzletág bérbeadási menedzsere, Pásztor Klára mesélt. „2023-ban is jelentős fejlesztési terveink vannak.

Amellett, hogy a Városkapu projekt C épületét, - melyben 15 000 m² területen várjuk bérlőinket, - legkésőbb márciusban, az A épületet, mely 6000 m², pedig júliusban átadjuk, párhuzamosan építjük további két projektünket is.

Az egyik a LogStar Park Fehérvár fejlesztésünk, mely Székesfehérvár mellett, a városközponttól 5 km-re, Szabadbattyán településen épül. A helyszínt az országos és a nemzetközi közlekedési hálózatokkal az M7 autópálya köti össze, amelyek 4 perc távolságra helyezkednek el a parktól. A fejlesztésen összesen 10 épületben, 300 000 m² bérbe vehető terület épül majd. Az első épület 20 000 m²-es lesz, melynek építését ez év áprilisában kezdjük és még idén be is fejezzük.

Ezen kívül a Törökbálinton épülő LogStar Park West Gate logisztikai fejlesztésünk építése is folyamatban van, mely Budapest közigazgatási határától 6 km távolságra helyezkedik el, az M0-M7 autópályák által közrezárt területen, közvetlenül az M1 autópálya mellett. Itt egy 8200 m²-es logisztikai épületet fejlesztünk, melynek átadása szintén 2023-ban várható.

2022
Forrás: Biggeorge Property

Mindeközben a bérlői kiépítések is folyamatban vannak, hiszen az idei évre az is kiemelt célunk, hogy az elkészülő, mindösszesen 50.000 m² területen épülő logisztikai épületek mielőbb megtalálják a megfelelő bérlőiket.” – tette hozzá Pásztor Klára.

A LogStar saját részre fejleszt, az épületek a tulajdonukban maradnak, melyeket hosszútávon bérbe adnak és üzemeltetnek. Kiemelt hangsúlyt fektetnek az épületeik és szolgáltatásaik minőségére. Kiváló minőségű szerkezeteket, anyagokat építenek be, és folyamatosan karbantartják, fejlesztik az ingatlanokat a logisztikai igények és energiahatékony megoldások figyelembevételével, hogy olyan portfóliót hozzanak létre, amely hosszútávon is értékálló. Fenntartható épületeikre napelemrendszereket telepítenek, figyelnek arra, hogy nagyon jó hőszigetelésű szerkezeteket építsenek be, valamint megnövelik a csarnok természetes fény általi megvilágítását, energiatakarékos LED világítást és energiahatékony fűtési rendszert alkalmaznak.

Mindezen piaci igényekre reagálva, valamint a logisztikai üzletág jövőbemutató funkcióinak bővítésére, energiahatékonyságának növelésére is gondolva alapított megújuló energiával foglalkozó közös vállalatot 8G Energy néven a Biggeorge Holding, mely küldetése, hogy tevékenységével elősegítse a zöld átállást és tevőlegesen részt vegyen a klímaváltozás megállításában. A vállalat nyújtotta széleskörű, komplex energetikai szolgáltatások, aktívan megjelennek majd a logisztikai csarnokok fejlesztésében, növelve ezzel az energiahatékonyságot és zöldenergia felhasználást.

A cikk megjelenését a Biggeorge Property támogatta.

Címlapkép forrása: Biggeorge Property

Via Credit

A projekt megkezdése és igazolása

A projekt megkezdéséről a pályázati felhívásokban, valamint a Miniszterelnökség által kiadott általános útmutatóban találhatunk információkat. Most a Miniszterelnökség által, a 2021-202

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?