A jövő logisztikai ingatlanjait építi a LogStar by Biggeorge
Ingatlan

A jövő logisztikai ingatlanjait építi a LogStar by Biggeorge

Portfolio
Három évvel ezelőtt, 2020-ban indította el logisztikai fejlesztésekért felelős üzletágát a Biggeorge Property. A LogStar azóta gyors ütemben halad a fejlesztéseivel és folyamatosan keresi az új lehetőségeket az ország arra alkalmas régióiban. A cég tavalyi évben elért eredményeiről Lippai Rita, a LogStar fejlesztési igazgatója beszélt, a 2023-as év terveiről pedig az üzletág bérbeadási menedzserét, Pásztor Klárát kérdeztük.

„Első logisztikai parkunkat, a LogStar Park Budapest Városkaput három spekulatív és egy BTS (built-to-suit) épülettel indítottuk, mely Budapest XV. kerületében, az M0-M3 autópályák közvetlen közelében található, 10 km-re északkeletre a városközponttól.

A LogStar Park Budapest Városkapu területén, - ami összesen 93 991 négyzetmétert foglal magában, - 4 épületben közel 35 000 m² bérbe adható területet építünk.

Kiemelt célunk volt a tavalyi évre, hogy az első nagy logisztikai projektünk négy épületéből kettő megépüljön és átadásra kerüljön és ezt sikeresen teljesítettük is. A B épület a harmadik, míg a D épület – mely a DPD részére épült – a negyedik negyedévben került átadásra. Így a jelenleg elérhető, még kibérelhető területek mérete összesen 20 123 m².” - mondta el Lippai Rita.

Lippai Rita
Biggeorge Property, Fejlesztési igazgató
Lippai Rita a logisztikai fejlesztésekért felelős fejlesztési igazgatóként dolgozik a Biggeorge Property-nél 2020 óta. Feladatai közé tartozik a LogStar logisztikai üzletág kiépítése, az ingatlanfejle
Tovább
Lippai Rita a logisztikai fejlesztésekért felelős fejlesztési igazgatóként dolgozik a Biggeorge Property-nél 2020 óta. Feladatai közé tartozik a LogStar logisztikai üzletág kiépítése, az ingatlanfejle Tovább

A 2023-as év terveiről az üzletág bérbeadási menedzsere, Pásztor Klára mesélt. „2023-ban is jelentős fejlesztési terveink vannak.

Amellett, hogy a Városkapu projekt C épületét, - melyben 15 000 m² területen várjuk bérlőinket, - legkésőbb márciusban, az A épületet, mely 6000 m², pedig júliusban átadjuk, párhuzamosan építjük további két projektünket is.

Az egyik a LogStar Park Fehérvár fejlesztésünk, mely Székesfehérvár mellett, a városközponttól 5 km-re, Szabadbattyán településen épül. A helyszínt az országos és a nemzetközi közlekedési hálózatokkal az M7 autópálya köti össze, amelyek 4 perc távolságra helyezkednek el a parktól. A fejlesztésen összesen 10 épületben, 300 000 m² bérbe vehető terület épül majd. Az első épület 20 000 m²-es lesz, melynek építését ez év áprilisában kezdjük és még idén be is fejezzük.

Ezen kívül a Törökbálinton épülő LogStar Park West Gate logisztikai fejlesztésünk építése is folyamatban van, mely Budapest közigazgatási határától 6 km távolságra helyezkedik el, az M0-M7 autópályák által közrezárt területen, közvetlenül az M1 autópálya mellett. Itt egy 8200 m²-es logisztikai épületet fejlesztünk, melynek átadása szintén 2023-ban várható.

2022
Forrás: Biggeorge Property

Mindeközben a bérlői kiépítések is folyamatban vannak, hiszen az idei évre az is kiemelt célunk, hogy az elkészülő, mindösszesen 50.000 m² területen épülő logisztikai épületek mielőbb megtalálják a megfelelő bérlőiket.” – tette hozzá Pásztor Klára.

A LogStar saját részre fejleszt, az épületek a tulajdonukban maradnak, melyeket hosszútávon bérbe adnak és üzemeltetnek. Kiemelt hangsúlyt fektetnek az épületeik és szolgáltatásaik minőségére. Kiváló minőségű szerkezeteket, anyagokat építenek be, és folyamatosan karbantartják, fejlesztik az ingatlanokat a logisztikai igények és energiahatékony megoldások figyelembevételével, hogy olyan portfóliót hozzanak létre, amely hosszútávon is értékálló. Fenntartható épületeikre napelemrendszereket telepítenek, figyelnek arra, hogy nagyon jó hőszigetelésű szerkezeteket építsenek be, valamint megnövelik a csarnok természetes fény általi megvilágítását, energiatakarékos LED világítást és energiahatékony fűtési rendszert alkalmaznak.

Mindezen piaci igényekre reagálva, valamint a logisztikai üzletág jövőbemutató funkcióinak bővítésére, energiahatékonyságának növelésére is gondolva alapított megújuló energiával foglalkozó közös vállalatot 8G Energy néven a Biggeorge Holding, mely küldetése, hogy tevékenységével elősegítse a zöld átállást és tevőlegesen részt vegyen a klímaváltozás megállításában. A vállalat nyújtotta széleskörű, komplex energetikai szolgáltatások, aktívan megjelennek majd a logisztikai csarnokok fejlesztésében, növelve ezzel az energiahatékonyságot és zöldenergia felhasználást.

A cikk megjelenését a Biggeorge Property támogatta.

Címlapkép forrása: Biggeorge Property

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva a környező településeken. Vajon mennyiben változott azóta a helyzet? Visszarend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
new york bank felhőkarcoló