Előfizetői tartalom

Magyarország újra bevezetné az aranyvízumprogramot - Mit jelent ez a lakáspiacra nézve?

Ahogy korábban is írtuk, a kormány a napokban bemutatta a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó új törvénytervezetét, ami a korábbiakhoz képest új tartózkodási engedélyeket és vízumkategóriákat vezetne be. A tervezet nemzetgazdasági érdekekhez köti a tartózkodási jogosultság elnyerését, de ebbe az aranyvízumprogramokhoz hasonló vendégbefektetői kategória is beletartozna, vagyis azok előtt is nyitva állhat a letelepedési lehetőség, akik például helyi ingatlanokba vagy közalapítványokba fektetnek be. Az alábbiakban azt néztük meg, hogy az újabb programnak milyen hatása lehet a budapesti lakáspiacra nézve.

A tervezet kitér az új, szigorúbb vendégmunkás-szabályokra, a magasan kvalifikált külföldiek tartózkodására vonatkozó szabályokra, valamint az úgynevezett vendégbefektetői kategóriára. Ez utóbbi tenné lehetővé, hogy megfelelő összegért cserébe az első két kategóriától függetlenül is letelepedési lehetőséghez juthassanak EU-n kívüli állampolgárok. A tartózkodási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés