Előfizetői tartalom

A kiskeresetűek számára beköszöntött a megélhetési válság időszaka

Szász Péter
Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében a decemberi kiskereskedelmi adatokról volt szó, amelyek nem adnak okot a bizakodásra. Miután az infláció évtizedek óta nem látott magasságba emelkedett, zuhan a dolgozók bérének vásárlóereje és ez meglátszik a boltok forgalmán is. Az adatok alapján egyre világosabb, hogy az alacsonyabb jövedelműek számára beköszöntött a megélhetési válság időszaka. Vendégünk volt Hornyák József, a Portfolio markoelemzője. Az adás második részében azt jártuk körül, hogy mélyül a Peking és az észak-atlanti rendszer közötti gazdasági konfliktus. Az EU egyre inkább távolságot tart Kínától, de nem így tesz Magyarország. Utóbbi szimbóluma a debreceni akkumulátor-üzem. Erről Szabó Dánielt, lapunk uniós ügyekkel foglalkozó makroelemzőjét kérdeztük. Az adás harmadik részében a Portfolio Property Warmup 2023 konferenciájáról volt szó, a vendég pedig Ditróy Gergely, lapunk ingatlandivíziójának vezetője.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Getty Images

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái