Előfizetői tartalom

100-200 ezer forint ütheti sok dolgozó markát - egyre népszerűbb a példa 

Egyre nagyobb szerephez jutnak az új munkavállalók toborzásánál a belső ajánlási rendszerek, amelyek nem csak a fehér- de a kékgalléros dolgozók megtalálásánál is segítenek. Az ilyen módon felvett dolgozók jellemzően könnyebben beilleszkednek a vállalati struktúrába, mint azok, akik "hagyományos módon", egy meghirdetett állásra pályáznak. Sok cég ráadásul a felvett munkavállalók után bónuszokat fizet annak a kollégának, aki az ajánlást tette, ezek az összegek pedig az átlagfizetéshez képest sem elhanyagolhatóak. A Portfolio Business Podcast vendége volt Toldi Gábor, stratégiai toborzási tanácsadó, a Radancy-Firstbird kelet-európai partnere.

A műsorban többek között szó lesz arról, hogy Miért éri meg ajánlással toborozni? Mennyire megalapozottak a dolgozók aggodalmai ezzel kapcsolatban? Mennyit lehet kapni egy kékgalléros és mennyit egy fehérgalléros kolléga ajánlásáért? Milyen feltételekkel kapják meg általában a dolgozók a bónuszt? Mit hoz a mesterséges intelligencia a HR terén? KÖVESS MINKET ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés