Előfizetői tartalom

Jakab Ferenc: kellenek a Karikó Katalin Nobel-díjához hasonló megerősítések

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása, amelyben három témát dolgoztunk fel. Az első részben Karikó Katalin friss Nobel-díjáról volt szó. A témával kapcsolatban Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológus professzora volt a vendégünk, akit arról is kérdeztünk, hogy milyen hatást gyakorolhat a magyar tudományos életre a legújabb magyar Nobel-díj. A második blokk témája a szlovákiai választás volt, amely egyrészt a közvélemény-kutatók kudarcát hozta, másrészt csalódást a magyar kisebbségi pártoknak, harmadrészt pedig új felállást a magyar-szlovák viszonyban, bár a következő napok még izgalmasak lesznek a koalíciós tárgyalások miatt. Ezt a témát Vara Bálinttal, a Portfolio Globál rovatának munkatársával elemeztük. A harmadik blokk témája a forint volt, amely igen gyengén muzsikált az elmúlt negyedévben, nem úgy mint az azt megelőzőben. Hogy minek tulajdonítható ez a fordulat, azt Beke Károllyal, a Portfolio makroelemzőjével beszéltük át.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép forrása: Steffen Trumpf/Getty Images

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés