Előfizetői tartalom

Hadat üzentek a magyar gazdák: 18 milliárd forint a tét

Már meghallgatható a Portfolio Checklist november 29-i adása, amit a Portfolio Agrárszektor 2023 konferencián rögzítettünk Siófokon. A műsor első részében egyebek mellett arról volt szó, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alapít egy követeléskezelési társaságot, ami a mezőgazdasági termelők helyett érvényesít majd kártérítési igényeket vadgazdálkodási szereplőkkel szemben. A tét hatalmas, a gazdák által elszenvedett, de meg nem térített kár összege évi 18 milliárd forint is lehet. A témáról Győrffy Balázst, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökét, országgyűlési képviselőt kérdeztük. A műsor második részében is maradtunk az agráriumnál, vendégünk volt Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, akivel más témák mellett a szektor fenntarthatóságáról beszéltünk, a szakember szerint ugyanis ha az iparág nem kezd el jobban alkalmazkodni a megváltozó klímakörülményekhez, akkor katasztrófával nézhetünk szembe a hazai élelmiszer-termelésben.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Győrffy Balázs országgyűlési képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke interjút ad a Portfolio Checklistnek 2023. november 29-én Siófokon, az Agrárszektor 2023 konferencián....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés