desktop
Prémium

Rugalmas energiahasználattal elérhető plusz bevétel

PR cikk
Kifizetődő rugalmasság – ezért éri meg a fogyasztói szabályozás

A fenntartható és biztonságos energiaellátás ma még hazánkban kevésbé ismert, de Nyugat-Európában bevált és széles körben alkalmazott eszköze a fogyasztói szabályozás. A lényege, hogy a hálózati egyensúlytalanságból fakadó energiaigényt az E.ON a szolgáltatásban részt vevő cégeknél a fogyasztás rugalmas kezelésével oldja meg. Ez a lehetőség az E.ON jóvoltából már Magyarországon is elérhető.

Az energiaellátás egyik fontos kérdése, hogy milyen módon tudja a kiugró igényeket kiszolgálni úgy, hogy ne sérüljön az ellátásbiztonság, és fenntarthatóbbá váljon a folyamat. Az elektromos áram ugyanis csak nehezen és veszteséggel tárolható, ezért a termelést mindig összhangba kell hozni a fogyasztással. A hálózaton akkor alakul ki egyensúlytalanság, ha az energiafogyasztás meghaladja az aktuális termelés mértékét vagy fordítva.

1920x1080_a

Rugalmas energiahasználat, plusz bevétel

A csúcsigények kielégítésére gyakran tartalék erőműveket kell bekapcsolni, ami azonban jelentős környezetterheléssel is járhat. Fenntarthatóbb megoldás a fogyasztói szabályozás, amely ahelyett, hogy a termelést növelné az ezzel járó környezeti lábnyommal együtt, a szolgáltatásban részt vevő partnereknél bizonyos erre alkalmas rugalmas eszközökön (például klímák, hőszivattyúk, kompresszorok) ideiglenesen csökkenti a pillanatnyi energia-felhasználást - természetesen mindenféle kár és üzletmenet sérülés nélkül. Az ellátás biztonságát növelő rugalmasságért cserébe az E.ON havi rendelkezésre állási díjat fizet beavatkozástól függetlenül, így összességében egy plusz bevételi forrás formájában jelenik meg. Emellett az E.ON vállalja, hogy díjmentesen elvégzi a műszaki felmérést és kivitelezést, sőt fenntarthatósági oklevelet is kiállít.

Ez az új, a magyar piacon még egyedülálló szolgáltatás leginkább azoknak a nagyobb energiaigényű cégeknek éri meg, amelyek rendelkeznek legalább 2-300 kW fogyasztású eszközzel, például hűtőberendezéssel és a mindennapi munkamenetük lehetővé teszi számukra a 15 perces szabályozást, amelyre naponta maximum 4-8 alkalommal kerülhet sor. Kiemelten ajánlható a csatlakozás a cementgyártásban, vas- és acéliparban, gumigyártásban tevékenykedő vállalatoknak, továbbá irodaházak, szállodák, hűtőházak, logisztikai központok számára: mindenkinek, aki rendelkezik nagyobb hűtő kapacitással.

Az előnyök maximalizálása érdekében az E.ON segít a fogyasztási adatokkal nem rendelkező ügyfeleknek a mérést megvalósítani, amelyet így akár online, valós időben is figyelemmel lehet kísérni.

Egy okos megoldás, amellyel mindenki nyer: rugalmasság az energiafelhasználásban, cserébe plusz bevétel, nagyobb ellátásbiztonság és tisztább környezet – ez az E.ON fogyasztói szabályozásajánlatának lényege.

Tudjon meg még többet a fogyasztói szabályozásról az eon.hu/fogyasztoiszabalyozas oldalon.

(x)

Advertisement
alekszej navalnij
ben wallace brit védelmi miniszter
Az USA megfenyegette Oroszországot! Készek lebombázni a rakétáikat
euro euró áremelés ár profit
észak írország egység belfast
ukrán katona háború

Holdblog Megabull S&P 500

A technikailag 503 legfontosabb, tőzsdén jegyzett amerikai vállalatot magában foglaló Standard and Poor’s 500...

2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
2023. szeptember 12.
Sustainable World 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
portfolio_1