Előfizetői tartalom

Többszáz milliárdnyi plusz pénzt oszthat szét a kormány!

A friss kormányzati kommunikáció és a Miniszterelnökségtől kapott válaszok alapján az látszik, hogy a forint elmúlt évekbeli gyengülése miatt legalább 300-400 milliárd forinttal több uniós támogatást oszthat ki a kormány a 2007-2013-as fejlesztési ciklus terhére, mint a még néhány hete is hangoztatott keretösszeg. Részben ez is magyarázza azt, hogy miért szerepelt megdöbbentően nagy összeg az idei uniós támogatás kifizetési célt rögzítő kormányhatározatban. A magasra belőtt kifizetési cél mellett a kormány szerint szó sincs olyan szándékról, hogy mivel nehezen elérhető, ezért majd megspórolnak 4-8 havi plusz bért a közszolgákon. Közben az is kiderült, hogy az elmúlt egy hónapban hatott a durva kormányzati módszer: hirtelen sok késedelmes projektet befejeztek, így a késedelmes támogatás-állomány is jócskán esett.

Többszáz milliárdos többlet támogatásról van szóA Portfolio múlt csütörtöki Uniós forrás konferenciáján mind Lázár János, mind Vitályos Eszter 8700 milliárd forintos keretösszegről beszélt a 2007-2013-as fejlesztési ciklus kapcsán, noha még néhány héttel ezelőtt is rendszerint 8200 milliárdos keretről volt szó a kormányzati megszólalások kapcsán és egy február...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái