Előfizetői tartalom

Elvennék a magyar kormány uniós szavazati jogát az Európai Tanácsban

Az Európai Unió országainak vezetői azon gondolkodnak, hogyan lépjenek fel azzal szemben, hogy az egész blokkon belül sokszor egyedüliként vétózza meg a közös uniós döntéseket Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Emiatt újra leporolták a jelenleg is zajló hetes cikkely szerinti eljárást, melynek végkifutása az is lehet, hogy elveszik Magyarország szavazati jogát az Európai Tanácsban. A retorziónak most az adhat lendületet, hogy a kormányfő egyedül ment szembe a másik 26 tagállam az Ukrajnának nyújtandó 50 milliárd eurós, négyéves pénzügyi segélycsomag esetében.

Bár Orbán Viktor magyar miniszterelnök a múlt heti brüsszeli uniós csúcstalálkozón nem szavazott, így konstruktív tartózkodásával nem akadályozta meg, hogy meginduljanak a csatlakozási tárgyalások Ukrajnával és Moldovával, később azonban megvétózta a Kijevnek juttatandó 50 milliárd eurós pénzügyi támogatást. A lépéssel bírálatokat váltott ki az EU egyik legfontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés