FONTOS Váratlan fordulat: Magyarország legnagyobb Aldi-üzlete nyílik Budán
 
Előfizetői tartalom

Brüsszelnél már vizsgálatot sürgetnek a magyar uniós források feloldása miatt

Az Európai Parlament szinte azonnal bírálta az Európai Bizottságot, hogy december közepén teljesítettnek vette a horizontális feljogosító feltételeket, így elindulhattak a másfél évig álló uniós kifizetések Magyarország számára. Most az Európai Néppárt vizsgálatot kezdeményez a magyar igazságügyi reform miatt, mert szerintük problémák lehetnek. Újra veszélybe kerülhetnek a magyar kohéziós támogatások.

Orbán Viktor kormánya elhúzódó vitába keveredett az Európai Unióval, aminek következtében a kohéziós alapok milliárdjait befagyasztották. Az EU aggodalmát fejezte ki a magyarországi emberi jogokkal és jogállamisággal kapcsolatban, ami a pénzügyi támogatás felfüggesztéséhez vezetett. 2022 decemberében az Európai Bizottság döntő fontosságú lépést tett, és visszatartott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés