Előfizetői tartalom

Magyarországon a készpénz úr - 13 év kell a fordulathoz

Turzó Ádám Pál
A kártyás vásárlások száma és értéke is dinamikusan növekvő trendet mutat, de még mindig háromszor több készpénzt vesznek fel a magyar kártyatulajdonosok, mint amennyit a plasztikokkal költenek. A fordulatra a az elmúlt három év trend folytatódását alapul véve még legalább 13 évet kell várni. A fizetési szokások drasztikus megváltozását nem, de a fejlődés felgyorsítását talán az érintésmentes kártyás fizetéstől és az online vásárlásoktól lehet várni. A POS-terminálok már több mint negyede, a kártyák viszont alig 15 százaléka támogatja az érintésmentes technológiát.

A kártyahasználat növekszik, de még mindig a készpénz az úr A hazai pénzforgalomról az MNB a napokban új formában és tartalommal közölt adatokat, így a korábbinál részletesebb információk állnak rendelkezésre a hazai kártyás fizetési piacról. A friss adatokból kiderül, hogy a kártyás vásárlási szokások töretlen, és dinamikus fejlődésnek indultak az elmúlt években...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái