Előfizetői tartalom

Itt a menetrend: így lesz olcsóbb a kártyás fizetés és az átutalás

Az Európai Bizottság a minap fontos javaslatot tett le az asztalra: eszerint az eurós nemzetközi átutalások díja ugyanannyiba kerül majd, mint a belföldi átutalásoké, illetve a külföldi kártyás fizetéseknél történő valutaváltás költségeit is transzparenssé teszik. Ha minden jól megy, akkor a javaslat átutalásokra vonatkozó része már jövőre életbe léphet, míg a pénzváltás transzparenssé tételére először korlátot vezetnek be, majd 2022 elejére elkészülhet egy végleges megoldás is. A javaslatot benyújtó Valdis Dombrovskis, a Bizottság pénzügyi stabilitásért, pénzügyi szolgáltatásokért és tőkepiaci unióért felelős alelnöke válaszolt a részleteket firtató kérdéseinkre.

Az elektronikus fizetések jövőjéről is szó lesz a portfolio május 15-ei Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján. Financial IT and Disruptive Technologies 2018 INFÓJELENTKEZÉS Az Európai Bizottság javaslatának két legfontosabb pontja: Az eurós határokon átnyúló fizetésekért...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái