Előfizetői tartalom

Tiszta energiát ígér Magyarországnak a miniszter

Magyarország a jövőben 95 százalékban szén-dioxidmentes energiát használ majd; ez atomenergia-felhasználást jelent, de szerepet kap a geotermikus energia, a biogáz és a napenergia is; a magyar zöldgazdaság kialakítása fontos prioritás - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, miután szerdán beszámolót tartott az ENSZ fenntartható fejlődésről szóló tanácskozásán. Fontos feladatként említette a közösségi közlekedés átállítását elsősorban elektromos meghajtású járművek alkalmazására.

A világszervezet New York-i székházában miniszteri szintű ülésszakon vitatják meg az ENSZ által 2015 szeptemberében elfogadott átfogó fenntartható fejlődési keretstratégia eddigi eredményeit. Palkovics László az elmondása szerint e keretstratégia magyarországi céljairól és eredményeiről, konkrétabban a vízzel, a tiszta energiával, a fenntartható város-, és településfejlesztéssel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái