FONTOS Durva forint célár érkezett
 
Előfizetői tartalom

Sosem látott újításokat hozhat a csataterekre a gigantikus amerikai fegyverprogram

Huszák Dániel
Vadi új kézifegyverek beszerzésébe kezdett az Egyesült Államok hadserege: már ki is választották azt a három vállalatot, amely a jövő gépkarabélyainak és géppuskáinak beszállításáért száll majd egymással ringbe. Az M4-es gépkarabélyok és M249-es géppuskák utódjának szánt kézifegyverek több szempontból is szakítanak elődjeik „vérvonalával:” 5,56 milliméteres lőszer helyett jóval nagyobb rombolóerejű 6,8 milliméteres lőszert használnak majd és fel lesznek szerelve intelligens, számítógépes tűzvezérlő rendszerrel is, amely a pontos találat leadásában segíti majd a katonákat. Az a cég, amely győztesként száll ki a beszerzésért vívott harcból, nagyot szakíthat, hiszen 250 ezer darab fegyvert és 150 millió darab lőszert szeretne venni az amerikai hadsereg.

Az amerikai hadsereg vezérkarának tervei szerint 2023-ban kaphatják először kézhez az amerikai katonák a Next Generation Squad Weapons (Következő Generációs Rajfegyver – NGSW) néven futó projekt első darabjait. A hadsereg nem akarja lecserélni teljes egészében a régi M4-es gépkarabélyokat és M249-es géppuskákat, a modernebb eszközöket a harcoló alakulatoknak szánják. Mintegy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái