Előfizetői tartalom

Egyetlen húzással blockchainre vált egy pici ország teljes pénzügyi rendszere

Egy ázsiai léptékben kicsi, nem túl régi és nem túl fejlett pénzügyi kultúrával, de progresszív szabályozókkal  rendelkező országban, Kambodzsában épp most vezetnek be egy blockchain technológiával működő fizetési rendszert, amely az országban már a 2016-ban elindított azonnali fizetési rendszert egészít ki. A magas készpénzhasználattal és a bankkapcsolattal nem rendelkezők magas arányával küzdő ország egy hatalmas ugrással igyekszik ledolgozni lemaradását. Minderről a kambodzsai jegybank alelnökével és főigazgatójával, Serey Cheával beszélgettünk, aki az MNB Lámfalussy-konferenciájára látogatott el Magyarországra.

Kambodzsában magas a készpénzhasználat aránya egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint, amely rámutat, ez elsősorban annak a következménye, hogy sokan nem rendelkeznek bankkapcsolattal az országban. Milyen kezdeményezések, programok segíthetnek ezt a réteget bevonni a pénzügyi világba? A készpénz valóban még mindig fontos szerepet játszik Kambodzsa gazdaságában, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés