Előfizetői tartalom

Recesszióban a világgazdaság, mutatjuk, mibe érdemes most fektetni

Portfolio
A koronavírus, és a járvány terjedésének megakadályozása miatt hozott lezárási intézkedések miatt a gazdaság recesszióba került, bár a piaci szereplők körében jelentős a bizonytalanság a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban, ugyanakkor a befektetők láthatóan előnyben részesítették a magasabb növekedési ütemet kínáló cégek részvényeit. A Barron’s összeállításában tizenegy részvényt válogatott össze, az S&P500-as index tizenegy szektorából egyet-egyet, amelyek a legvonzóbb növekedési kilátásokkal rendelkeznek a szektorukon belül az előzetes várakozások szerint, 11 olyan részvényt, amelyekre érdemes lesz odafigyelni az elkövetkező időszak folyamán.

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban nemrég közzétett, foglalkoztatottsági adat hatalmas meglepetést okozott, miután májusban a várt nyolcmillió fős zuhanás helyett 2,5 millió fővel emelkedett a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma; megerősítették, hogy a gazdaság recesszióban van.

Az elemzők visszavágják a vállalati bevétel, és eredmény-növekedésre vonatkozó várakozásaikat, és a növekedést nagy becsben tartják manapság a piaci szereplők. Emellett a befektetők jutalmazzák azon cégek részvényeit, amelyek esetében úgy tűnt, hogy növekedésük az átlagosnál magasabb lehet a következő 3-5 év folyamán.  

A legmagasabb hosszú távú növekedési rátával rendelkező részvények felülteljesítették az iparáguk más részvényeit az S&P500 tizenegy szektora közül nyolcban június 5-ig, erre a következtetésre jutott elemzésében Jim Paulsen a Leuthold Group befektetési stratégája. Az elemzés szerint a felülteljesítések egy része a technológia, az egészségügy, a távközlés és az ingatlan-szektor esetében volt megfigyelhető.

Erről lesz még szó a cikkben:

  • A befektetők eddig kifejezetten kedvelték a magasabb növekedési ütemet kínáló cégek papírjait, a növekedés szerepe a recessziós környezetben még inkább felértékelődhet.
  • Az energia, és a távközlési szektor papírjai között is találhatunk várhatóan magas növekedést kínáló részvényeket.
  • Emellett többek között az egészségügy, és a tartós fogyasztási cikkek szektoraiban is érdemes jó lehetőségek után kutatni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés