Előfizetői tartalom

Őrült emelkedés a tőzsdéken, segítünk, ha lemaradtál a jó vételekről

Március közepe óta tart a részvénypiaci rali, a világ vezető részvényindexeinek értéke 40-60 százalékot emelkedett az elmúlt 5 hónapban. Sokan lemaradtak a jó beszállókról, nekik igyekszünk kapaszkodókat nyújtani. Előző elemzésünkben azokat az európai és amerikai részvényeket mutattuk meg, amelyek a nagy lemaradók a raliban, most pedig egy másik elmélet alapján szűrtünk részvényekre, miszerint ralikban a vezetőkbe érdemes fektetni, vagyis azokba a részvényekbe, amelyek már eddig is kiemelkedően teljesítettek.





USA

A listánkat a 100 milliárd dollár feletti piaci értékű amerikai vállalatokra szűkítettük, de ebben a körben is bőven találtunk remek idei teljesítményeket. A mezőny szektoronként igencsak kiegyenlített, a 30 részvény 19 különböző szektorból érkezik, van autógyártó, szállítmányozó cég, kiskereskedő, szoftvercég, médiavállalat, vegyipari és biotech cég is. A 30-as listára 12 százalék feletti árfolyamemelkedéssel lehetett felkerülni, ami nem rossz, egy olyan évben, amelyet minden idők legdurvább amerikai GDP-visszaesése tarkított, az idei második negyedévben ugyanis soha nem látott mértékben, 32,9 százalékkal zsugorodott az amerikai gazdaság.

Szeretnéd tudni, melyik részvényt érdemes most megvenni? Akkor regisztrálj a Portfolio szeptember 7-ei giga online tőzsdeklubjára, akár ingyen! A legnevesebb hazai piaci szakembereket hozzuk el neked! Részletek itt:

Az év legnagyobb sztárja egyértelműen a Tesla, amelynek árfolyama idén 4,5-szeresére emelkedett, piaci értéke már meghaladja a 350 milliárd dollárt, amivel értékesebb, mint az összes, tőzsdén jegyzett európai autógyártó, és már jóval nagyobb az értéke, mint az eladások alapján legnagyobbaknak, a Volkswagennek és a Toyotának.

Első ránézésre furcsa lehet, de a listán egy távközlési cég is szerepel, a Deutsche Telekom amerikai leányvállalatának, a T-Mobile US-nek az árfolyama 48 százalékot emelkedett idén. Az árfolyamemelkedésben szerepet játszott, hogy brutális a növekedés a vállalatnál, a Sprint akvirálásával és organikus növekedéssel a vállalatnak már 98 millió ügyfele van, ezzel megelőzte az AT&T-t, és második a 120 millió előfizetővel rendelkező Verizon mögött, de a befektetők értékelik azt is, hogy a vállalatnak van a legnagyobb 5G hálózata az Egyesült Államokban.

Miről szól még a cikk?

  • A hónapok óta tartó raliban néhány nagyvállalat részvénye volt a vezető.
  • A vezető részvények sokszor nem olcsók, a magas bevétel- és profitnövekedéshez magas árazási szorzók társulnak.
  • A Tesla vagy az Apple a rali után már nem az elemzők kedvence, de mutatunk néhány jó vételi lehetőséget.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés